Afgelopen weekend vond op 10 en 11 december in Almere het Nederlands Kampioenschap Twirlen 2022 plaats. Hieraan deden meerdere deelnemers van onze twirlafdeling Illusion mee. Zij hadden zich in het afgelopen jaar voor het NK geplaatst.

Teamprestaties op NK

Op zaterdag 10 december deden alle teams van Illusion mee. Team A, het Senior Small Team, en Team B, het Junior Small team, deden mee in twee sterke categorieën. Zij wisten daarbij goede routines neer te zetten. Team A twirlde voor het laatst op het thema Superhelden en greep hiermee net naast het podium met een 4e plaats. En ook voor Team B was het de laatste keer dat zij hun routine, Cinema, opvoerden. Zij behaalden een 9e plaats.

Team C Nederlands Kampioen!

De dag werd spetterend afgesloten met het jongste team, Preteen Large Team, Team C. Met hun thema Disney Griezelshow lieten zij vol enthousiasme iedereen griezelen en lachen. En dat werd beloond. De twirlers behaalden de eerste plaats en mogen zich Nederlands Kampioen noemen!

Solisten

Het weekend was nog niet voorbij, want op zondag deden nog meerdere solisten mee aan het NK.

  • Op het onderdeel 1 Baton werd Sophie Vermeulen 7e bij de Preteen Beginners. Julia de Jong werd 9e bij de Junior Beginners en bij de Adult Beginners werd Madelon van Harten 7e, Irine Kleiweg 11e en Tara Slaman 17e.
  • Madelon van Harten deed ook mee met het onderdeel 2 baton en behaalde een 7e plaats.
  • Als laatste van de dag waren Irine Kleiweg en Jet Russcher aan de beurt met het onderdeel Dance Twirl. Jet deed mee bij de Junioren een behaalde een 11e plek. Ook Irine liep net een podiumplaats mis, na een sterk optreden zonder drops, werd ze 4e.

Het was voor Illusion een geslaagd en gezellig weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots. Nu richten we onze blik op het volgende seizoen.