In het weekend van 9 en 10 december vond in Almere het Nederlands Kampioenschap Twirlen 2023 plaats. Hieraan deden meerdere deelnemers van onze Twirlafdeling Illusion mee. Zij hadden zich het afgelopen jaar geplaatst en/of op 18 november zich gekwalificeerd in de top 15. We kunnen vol trots zeggen dat Illusion zich wederom goed manifesteerde met: goud, zilver en brons op NK Twirlen!

De eerste NK-finaledag

Op zaterdag 9 december deed Irine kleiweg mee aan het onderdeel 1 Baton Adult Intermediate en behaalde daarmee een 27e plaats. Irine deed samen met haar zus Djarah Kleiweg ook mee op het onderdeel duo Dance Twirl Adult Beginner. De dames scoorden prima en bemachtigden een zilveren medaille.

De tweede NK-finaledag

Op zondag 10 december kwamen meerdere solisten van Illusion aan de beurt. Op het onderdeel 1 Baton Junior beginner, behaalde Sophie Vermeulen een 6e, Jet Russcher een 11e en Daphne Timmermans een 15e plaats. Daarna kwam Sophie Vermeulen nog een keer in actie op het onderdeel Super-X-Strut Junior Beginner. Dit deed zij zo goed dat ze hiermee een gouden plak in de wacht sleepte en zich nu Nederlands Kampioen mag noemen!

Na Sophie was het de beurt aan Madelon van Harten op het onderdeel 2 Baton Adult Beginner. Ze deed dit heel netjes en behaald een 6e plaats. Daarna mocht Madelon met haar zus Ester nog een keer in actie komen als duo in de Senior beginners klasse. Zij behaalden een 11e plaats. Op hetzelfde onderdeel, maar dan bij de junioren, wist Sophie met haar duopartner Daphne nog een medaille te scoren: een welverdiende 2e plaats.

De dag werd afgesloten met de Dance Twirl onderdelen waaraan Zoe Stuivenberg meedeed in de Jeugd beginners (11e) en Jet Russcher bij de Junior beginners (8e). Irine Kleiweg haar harde werk werd wederom beloond met een medaille. Zij wist bij de Adult Beginners een zeer sterke routine neer te zetten en behaalde daarmee een 3e plaats.

Het was voor Illusion een zeer geslaagd weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots!