Over ons

Twirlen bij Illusion

Illusion is de twirlafdeling van Dans- en turnvereniging TOOS Waddinxveen, en bestaat sinds 2010. Wij zijn in die tijd uitgegroeid van een klein clubje meiden naar meer dan 30 leden, verdeeld over 3 teams. Ook zijn er momenteel 18 enthousiaste solisten actief, waarvan veel op meerdere onderdelen mee doen aan wedstrijden. Uiteraard zijn wij nergens zonder onze enthousiaste vrijwilligers en uiteraard onze sponsoren.

Illusion is een gezellige vereniging, waarin teamspirit en plezier voorop staan, maar we willen onze leden ook de uitdaging bieden om zich verder te ontwikkelen binnen de sport. Twirlen is een wedstrijdsport en, hoewel er ook solistische onderdelen zijn, een teamsport. Daarom leren we onze leerlingen ook het belang van aanwezig zijn en het ontwikkelen van doorzettingsvermogen. Één team, één taak! Maar uiteraard blijft er voldoende ruimte over voor een hoop gelach en gekkigheid. Als lid van  llusion wordt je standaard ingedeeld in één van onze teams. Mocht je nog meer uitdaging willen, dan kun je extra solo- of duolessen volgen.

Teams

Bij Illusion hebben wij momenteel drie enthousiaste teams; Team C (jongste team), Team B en Team A (oudste team). De teams trainen één keer in de week op de vrijdagavond tussen 17.30 en 21.30.  Als lid van Illusion word je ingedeeld in één van onze teams. Daarbij wordt gekeken naar de leeftijd en het niveau van het lid. Ieder jaar rond september en januari wordt er opnieuw gekeken naar de indelingen van de teams, waarna door de trainsters eventueel een nieuwe teamindeling kan worden geformeerd. 

Wat leer je?

Bij Illusion bieden we de mogelijkheid om verschillende onderdelen uit te oefenen en je op het gebied van twirlen verder te ontwikkelen. Tijdens de trainingen leer je als eerst de basistechnieken van het twirlen, om deze vervolgens uit te breiden. Naast de technieken wordt er ook gewerkt aan ballet (en andere dansvormen), expressie en lenigheid.

Teamtrainingen
Eens per week wordt er met het team getraind op de volgende tijden . Naast bovengenoemde elementen wordt er getraind op de wedstrijdshows.

Solotrainingen
De solotrainingen vinden plaats op de zaterdagmiddag. Je traint elke week 1, 1,5 of 2 uur, afhankelijk van je leeftijd.

Wedstrijden en optredens

Onze teams en solisten nemen ook deel aan zo’n 5 á 6 wedstrijden per jaar. Op deze wedstrijden laten zij hun routine zien en worden ze beoordeeld door een jury. Nieuwe leerlingen beginnen hier uiteraard niet direct mee, maar met hen wordt er langzaam naar toe gewerkt. Ook wordt er naast de wedstrijden deelgenomen aan optredens binnen de vereniging, zoals onze tweejaarlijkse Schouwburgvoorstelling.