Hoe het allemaal begon…

In 2010 is bij TOOS Waddinxveen onder leiding van Renske Langendam-Luijendijk de gezellige, sportieve afdeling twirlen, genaamd Illusion gestart.

“Toen ik met de afdeling begon was het mijn missie om de sport Twirlen in Waddinxveen en omgeving beter bekend te maken en mijn passie, die ik al van jongs af aan heb, te delen met zo veel mogelijk meiden en jongens. Het is namelijk jammer dat deze prachtige sport met zo veel facetten, uitdaging en spirit nog zo ondergewaardeerd wordt en niet bij het grotere publiek bekend is. Inmiddels zien we dat dit al wat meer verandert en hebben wij een bloeiende afdeling opgericht met meerdere kundige docenten, gezellige en fanatieke leden/teams en een zeer behulpzaam moederteam. Daar ben ik trots op! Maar we blijven uiteraard verder timmeren aan onze missie en hopen nog verder te groeien met onze afdeling en in de sport.”

Renske

Twirlen bij Illusion

Bij Illusion staan teamspirit en plezier voorop…

…maar we willen onze leden ook de uitdaging bieden. Er is voldoende ruimte over voor een hoop gelach en gekkigheid, maar we leren onze leerlingen ook het belang van aanwezig zijn en het ontwikkelen van doorzettingsvermogen. Één team, één taak! Als lid van llusion wordt je dan ook standaard ingedeeld in één van onze teams. Mocht je nog meer uitdaging willen of je verder ontwikkelen, dan kun je extra solo- of duolessen volgen. Bij Illusion zijn er volop mogelijkheden om verschillende onderdelen uit te oefenen.

Wat leer je tijdens de trainingen? 

 Bij Illusion bieden we de mogelijkheid om verschillende onderdelen uit te oefenen en je op het gebied van twirlen verder te ontwikkelen. Tijdens de trainingen leer je als eerst de basistechnieken van het twirlen, om deze vervolgens uit te breiden. Naast de technieken wordt er ook gewerkt aan dans (onder andere ballet en jazz), expressie en lenigheid.

Team trainingen

Eens per week wordt er met het team getraind op de volgende tijden. Naast bovengenoemde elementen wordt er getraind op wedstrijdroutines.

Solo trainingen

De solotrainingen vinden plaats op de zaterdagmiddag.
Je traint elke week 2 uur.

Wedstrijden optredens 

Onze teams en solisten nemen ook deel aan zo’n 5 á 6 wedstrijden per jaar. Op deze wedstrijden laten zij hun routine zien en worden ze beoordeeld door een jury. Nieuwe leerlingen beginnen hier uiteraard niet direct mee, maar met hen wordt er naar toe gewerkt. Ook wordt er naast de wedstrijden deelgenomen aan optredens binnen de vereniging, zoals onze tweejaarlijkse Schouwburgvoorstelling.