Illusion heeft afgelopen zaterdag, 20 mei, successen behaald op  de door hen zelf georganiseerde wedstrijd in Waddinxveen. De twirlers lieten zien, dat het harde trainen zijn vruchten heeft afgeworpen en sleepten meerdere podiumplaatsen in de wacht. Evenals plaatsingspunten voor de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap.

De dag begon met het onderdeel 1-baton. Lieke Siersema deed voor het eerst mee en mocht gelijk het spits afbijten en zette een mooie routine neer in de klasse preteen introductie. In de klasse preteen beginner wist Ester van Harten met haar optreden een bronzen medaille te behalen. Hierna volgden Lindsay Sip, Lina Azzihmed, Elize Zijderhand, Tara Slaman, Sanne Zeeman, Isabel Floor en Madelon van Harten. De dames zetten goede routines neer en dat resulteerde in drie podiumplekken. Een 3e plek voor Lina bij de junior beginners, een 2e plek voor Sanne in de Senior beginners en een 3e plek voor Isabel in de Senior Intermediate. Isabel behaalde daarmee genoeg punten voor een definitieve plaatsing voor de voorrondes van het NK 2017.

Na het onderdeel 1- baton was het de beurt aan de 2-batonners van Illusion. Lindsay Sip en Madelon van Harten behaalden hierbij een podiumplek. Lindsay 2e in de klasse junior beginner en Madelon in de klasse senior beginner eveneens een 2e plaats. Isabel Floor viel helaas bij dit onderdeel buiten de prijzen.

Na het onderdeel 2-baton mochten de duo’s van Illusion de vloer op. Maaike Luijendijk en Anne-fleur Fioole en Lina Azzihmed en Elise Zijderhand deden deze dag voor het eerst mee en wisten beiden een spetterende routine neer te zetten. Isabel Floor en Dione van der Greft deden mee in de Senior Intermediate klasse en behaalden een mooie gouden medaille in deze categorie. Op het onderdeel Duo Dance Twirl deden Irine Kleiweg en Vivien Paulus mee. Zij behaalden een welverdiende 2e plaats.

Op het onderdeel super X Strutting , waar flexibiliteit en lichaamstechniek centraal staan, mochten Djarah Kleiweg, Anne-Fleur Fioole, Maaike Luijendijk en Irine Kleiweg hun routine laten zien. Djarah behaalde een 3e plaats in de senior intermediate en Irine een 1e plaats bij de junior beginners.

Voor de pauze was het ook nog de beurt aan de allerjongste van de afdeling. Zussen Gizem en Yeliz Aday en Daphne Timmermans deden mee aan het onderdeel Kids Twirl. Ze deden het fantastisch en behaalden alle drie een podiumplaats. Gizem en Daphne een gouden medaille en Yeliz een zilveren medaille. Daarna was  de beurt aan het Twirlteam van Illusion. Ze zetten een sterke routine neer een behaalden een 2e plaats. Ook was vlak daarna de beurt aan ensemble Team C. Zij deden voor het eerst mee in deze samenstelling met een routine op het nummer “Singing in the Rain”. Zij behaalden daarmee een mooie 2e plaats.

 

Na een druk ochtendprogramma was het in de middag tijd voor het onderdeel Dance Twirl. Hieraan deden  mee: Ester van Harten, Irine Kleiweg, Dione van der Greft, Djarah Kleiweg, Anne-Fleur Fioole, Isabel Floor, Robine Neijssel, Maaike Luijendijk, Petra van Harten, Vivien Paulus. Dione behaalde een mooie 1e plaats bij de junior beginners. Anne-Fleur behaalde een 3e plaats bij de Senior beginners. In de categorie Senior intermediate behaalde Isabel een 3e plaats. Zij, Dione, Anne-Fleur Maaike en Djarah behaalden tevens genoeg punten voor de plaatsing voor de voorrondes NK.

Aan het eind van de dag was het tijd voor de teams. Op het onderdeel Large team mocht het A-team van Illusion laten zien wat ze in huis hadden. In de klasse senior beginner zetten zij , op het thema “Lion King”, een energiek optreden neer, dat zorgde voor een 2e plek. Team B volgde met het onderdeel Small Team Dance Twirl in de klasse junior beginner. Ook zij behaalden een 2e plek met hun “Mummy”-thema. Ook het D-team vertoonde aan het einde van de dag hun kunsten in de vorm van een demonstratie. Zij zijn het jongste team van Illusion en konden op deze manier ervaren hoe een wedstrijddag verloopt en deel uit maken van de afdeling.

Het was een succesvolle, zeer druk bezocht wedstrijd die zonder de inzet van onze vrijwilligers, docenten, ouders, familie en vrienden van leden zeker niet was gelukt.