Eindelijk was het  zover: zaterdag 24 juni stond al maanden in de agenda’s van de twirlers en dansers. Zij mochten spetteren op het podium van de grote zaal in de Goudse Schouwburg. Eéns in de twee jaar kan dat. En deze keer vol energie!

’s Middags werd er al hard gerepeteerd bij de Generale Repetitie op de vloer. Nog niet met de juiste belichting, maar wel al wennend aan de mooie zwarte dansvloer en de eveneens zwarte coulissen-doeken.

Om half zeven kwam het publiek enthousiast de zaal binnen en om zeven uur begonnen we met een gezamenlijke opening waar de energie vanaf spatte! Een daverend applaus was het terechte begin van deze show.

Speciaal voor deze voorstelling was er ook een groep FoKus meiden en oud-FoKus meiden tezamen gekomen, die het voor elkaar hebben gekregen om in tien zondagen twee dansen van Patricia Vergeer te leren. Dit resulteerde in een schitterende moderne dans met zeer aparte bewegingen. Als tweede mocht deze groep de vloer op.  Ook lieten zij een knallende streetdance met super veel power zien, die de voorstelling bijna afsloot. Terecht complimenten voor deze meiden!

Groep 3+4 was er, met een gastoptreden van hun Groene Tante Gea, die verdacht veel op Juf Margreet leek! De KidzMovemeiden hadden last van een kleine stroomstoring, maar met hun zaklampen konden zij toch nog door dansen. De meiden van Rosanna van groep 7+8 hadden last van bliksem en donder en dansten met en zonder paraplu de druppels uit de hemel.

Dan de kleutermeiskes, Ach wat waren ze lief in hun Altijd Jong – dans. Helemaal zonder de juf gedanst, echt super goed!

 

Voor de twirlgroepen C en D was het bedtijd (sssst…..), maar voordien werd er nog even een heel erg mooie show neergezet met de zilveren pompoms. De meiden van groep 5+6 kregen versterking van onze 2 boyz, dus hun eigen energie reikte bijna tot aan het plafond! Echt een knallende dans.

Daarna kwam FoKus II met hun energieke Beyonce-Energie dans, met een klein beetje hulp van groep 7+8, omdat er natuurlijk (zoals bij Beyoncé ook) een kledingwissel nodig was!!

De boyz hadden natuurlijk ook een eigen dans: hun solar energie was dusdanig verblindend, dat zij met zonnebril moesten dansen! Erg stoer van deze 2 boyz om met zijn tweeën te dansen.

Vervolgens was het tijd voor wat chocola! De groepen 1,2,3 en 4 dansten samen met hun pakjes hagelslag of vlokken en dat ging bijzonder goed! Zij hadden allemaal een extra chocolaatje verdiend.

De stroomdraden van groep 5+6 waren echt super, mooie verbindingen en energie kwam de vloer op. Evenals de swingende FoKus meiden die met een dans van Anoushka hun chill-out energie even lieten voelen. Dan was voor de pauze nog de powernap van de Jeugdselectie, waarbij de meiden afwisselend onder het dekentje of met het dekentje dansten. Eén van de danseressen kwam zeer hard ten val, maar kon daarna toch nog gewoon door dansen: dat is pas stoer!

Voor het publiek was het even pauze, maar daarna knalden we gewoon door met al onze energie: de telefoons van MO 1-3 waren bijna leeg, tijdens de sleep-over van groep 5+6 werd zoals dat hoort nauwelijks geslapen, en de twirlmeiden van team B waren zo goed als overleden, maar werden door de bliksem weer tot leven gewekt… een vloer vol met mummies…!

       

De MO 1-6 meiden kwamen weer op krachten door hun energiedrankjes, de meiden van FoKus deden het rustig aan op een bankje en de DansMix dames laadden zichzelf op aan hun mooie led kubussen. Na de stoere opgeladen tieners van Anoushka, kwamen de positieve (blije) en negatieve (boze) selectie meisjes en daarna lieten de meiden van groep 78MO123 zien, dat zij zich in de moderne stijl geheel konden opladen! Twirlteam A liet nog even hun superkracht zien, FoKus II toonde dat je ook alleen in de spot heel mooi kan dansen en de Jeugdselectie balletjes hadden last van de zwaartekracht.

Na een Kort-Sluiting waarbij het licht en de muziek bijna…. maar toch niet helemaal uitviel was het al weer gedaan.

“Ik wil nog een keer” hoorden we een paar meiden zeggen. Tja, kon dat maar!!

Bij deze dan aan iedereen die ons heeft geholpen – op welke manier dan ook – om deze show weer neer te kunnen zetten! Het was super gaaf!

Foto’s en DVD

De foto’s van deze voorstelling zullen te zien zijn op onze website en/of onze Facebookpagina, zodra onze fotografen deze hebben uitgezocht.

De DVD, die is gemaakt van deze Energie show, kan na de zomer vakantie besteld worden: houdt onze website in de gaten!!