Afgelopen zaterdag 8 oktober jl. had onze twirlafdeling Illusion een wedstrijd in Hellevoetsluis. Dit werd een spetterende wedstrijddag voor Illusion.

De dag begon met het onderdeel 1 Baton waaraan meerdere meiden deelnamen. Madelon van Harten gaf een sterk optreden weg en wist hierbij promotie te behalen naar de Adult Intermediate klasse. Ook Lieke Siersema promoveerde. Zij deed mee op het onderdeel Dance Twirl en is gepromoveerd naar de Senior Beginners Klasse.

P0diumplekken en NK-plaatsingspunten

Naast deze prachtige promoties werden er ook meerdere podiumplekken behaald en waren er plaatsingenpunten voor de Nederlands Kampioenschappen voor:

  • Yeliz Aday op onderdeel 1 Baton Jeugd Beginner
  • Irine Kleiweg op onderdeel Super X-Strut Adult Intermediate

Meerdere andere solisten wisten zich al eerder dit jaar te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Nieuwe deelnemers

Er waren in Hellevoetsluis drie dames die voor het eerst deelnamen aan een twirlwedstrijd. Zo nam Rosalie van der Kraats deel aan het onderdeel Dance Twirl Jeugd. Zij mag nu de volgende wedstrijd uitkomen in de Novice klasse. Lisa van Dreumel en Meike Marchand deden voor het eerst mee met het onderdeel Kids Twirl. Beide twirlers wisten gelijk een podiumplek te bemachtigen: Lisa werd eerste in de leeftijdscategorie 11-13 jaar en Meike pakte de tweede plaats bij de 8-10-jarigen.

Teamspirit bekroond met medailles

Aan het einde van de dag sloten we af met de drie teams van Illusion. Team B, het Junior team, behaalde een derde plaats. Ons Senior Team, Team A, bemachtigde een tweede plek. Team C, het Preteen Large Team, ging zelfs naar huis met de gouden beker. Een welverdiende eerste plaats na een spetterend optreden!