Na drie jaar wachten was het afgelopen zaterdag eindelijk zovereen thuiswedstrijd voor Illusion in Sporthal de Dreef in Waddinxveen. De leden van onze twirlafdeling zaten  niet stil de afgelopen jarenmaar door de coronamaatregelen was het lange tijd niet mogelijk om een eigen wedstrijd te organiserenGelukkig konden de leden, met een flink uitgebreide groep, weer terecht in de oude vertrouwde sporthal. En dat bracht naast een hoop plezier een aantal mooie resultaten!

Promotie

Zo promoveerde Irine Kleiweg met het onderdeel Super-X-Strut. Dit deed zij met het onderdeel waarmee ze twee weken geleden nog Nederlands Kampioen werd. Irine promoveert van de Beginnersklasse naar de Intermediateklasse.

Plaatsingspunten NK

Ook werden er meerdere plaatsingspunten behaald voor de Nederlandse KampioenschappenMadelon van Harten behaalde haar definitieve plaatsing voor de onderdelen 1-baton en Solo Dancetwirl en haar eersteplaatsing voor het onderdeel 2-baton. Tara Slaman behaalde haar plaatsingspunten op het onderdeel 1-baton en Jet Russcher haar eerste plaatsingspunten voor haar Solo Dancetwirl. Tot slot wist Team A, het senioren small team, ook voldoende punten te halen voor een NK-plaatsing.

Nieuwe routines

Tijdens de wedstrijd presenteerden we ook aantal nieuwe routinesBij een nieuwe routine bepaalt de jury op welk niveau de twirler de rest van het seizoen zal uitkomen (tot een eventuele promotie).  Dniveaus zijn: Novice, Beginner, Intermediate en Advanced.

Madelon van Harten en Ester van Harten plaatsten zich met het onderdeel Duo twirling in de Beginnersklasse. Op het onderdeel Super-X-strut plaatste Rosalie van der Kraats zich in de Novice-klasse. Daarnaast starten Julia de Jong en Lieke Siersema op het onderdeel Solo Dancetwirl de eerstvolgende wedstrijd in de Novice-klasseYeliz Aday komt met hetzelfde onderdeel uit in de Beginnersklasse.

Team C

Tot slot was het de eerste keer dat Team C, onze jongste groep, optrad. Zij lieten hun nieuwe show zien. Met een groep van 14 enthousiaste meiden straalden ze op de vloer in hun nieuwe pakken en kregen ze een luid applaus van het aanwezige publiek. De uitvoering van deze routine leverde de meiden een mooi scoresheet van de jury op, waarmee ze verder aan de slag gaan. 

Al met al was het een geslaagde dag voor Illusion en biedt het een mooie voorbode voor de rest van het seizoen.