Afgelopen weekend vond op 28 en 29 mei in Almere het Nederlands Kampioenschap Twirlen 2021 plaats. Na twee lange jaren geen NK gehad te hebben, was er nu een extra moment in mei gekozen om dit te laten plaatsvinden. Hieraan deden meerdere deelnemers van onze twirlafdeling Illusion mee, die zich in de afgelopen twee jaar hadden geplaatst en/of op 14 mei zich hadden gekwalificeerd in de top 15 op de voorrondes.

Mooie optredens

Op zaterdag 28 mei openende Dione van der Greft als eerste dag met het onderdeel Adult 1 Baton Beginner. Daarna waren ook Madelon van Harten en Tara Slaman in dezelfde categorie aan de beurt. Zij werden na mooie optredens respectievelijk: 7e, 10e en 5e. Ook Sophie Vermeulen deed mee aan het onderdeel 1 Baton Jeugd Beginner en werd na een krachtig optreden 15e.

Goud!

Toen was het de beurt aan Irine Kleiweg die deze dag nog twee keer haar kunsten mocht vertonen. Zij deed mee aan het onderdeel Super-X-Strut, waarbij ze een sterk optreden liet zien en maar liefst goud wist te behalen en zich nu Nederlands Kampioen mag noemen!

Irine deed ook samen met haar zus Djarah Kleiweg mee op het onderdeel duo Dance Twirl Adult Beginner en zij wisten hiermee een bronzen medaille te behalen. Helaas viel Irine op het onderdeel Dance Twirl Adult Beginner buiten de prijzen en behaalde ze een 7e plaats. Net als Jet Russcher die, met haar op honkbal gebaseerde routine, een 11e plek wist te veroveren in de categorie Junior Beginner.

Zondag

Op zondag 29 mei was het wederom de beurt aan Tara Slaman om deel te nemen, maar nu op het onderdeel 2 Baton Adult Intermediate. Ze wist hier een vloeiende routine neer te zetten, maar belandde helaas buiten de prijzen.

Trots

Het was voor Illusion een geslaagd en gezellig weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots.

Nu richten ze hun blik op het seizoen van 2022 met in het vooruitzicht onze eigen wedstrijd op zaterdag 11 juni in de Dreef Waddinxveen.