Afgelopen zaterdag 14 mei namen meerdere solisten van onze twirlafdeling Illusion deel aan de voorrondes van het NK Twirlen. Door corona konden de voorrondes van de Nederlandsche Kampioenschappen in 2020 en 2021 niet plaatsvinden. De bond heeft daarom besloten deze voorrondes in mei van dit jaar alsnog te organiseren.

Toppers!

De wedstrijddag was weer als vanouds en de meiden hebben uitmuntende routines laten zien. Niet alleen de docenten waren trots, ook de deelnemers zelf waren heel trots op hun uitvoeringen. Aan het einde van de dag werden deze uitvoeringen dan ook inderdaad beloond met meerdere top-15-plaatsingen.

  • Op het onderdeel 1 baton werd Sophie Vermeulen in de klasse Jeugd Beginner 14e
  • In de klasse Adult Beginner werden Tara Slaman 10e, Madelon van Harten 5e en Dione van der Greft 1e.
  • Op het onderdeel Dance Twirl werd Irine Kleiweg in de beginners klasse 3e.

Hierdoor mogen zij mee doen aan de Nederlandse Kampioenschappen Twirlen op 28 mei a.s. in Almere.

Helaas vielen Ester van Harten (1 baton Junior Beginner), Irine Kleiweg (1 Baton Adult beginner) en Dione van der Greft (Dance Twirl Adult Intermediate) met allemaal een 19e plaats net buiten de top 15.

Direct geplaatste twirlers

Op het NK hadden enkele meiden zich al eerder direct geplaatst. Zo mag Jet Russcher haar Dance Twirl ten tonele brengen. Irine Kleiweg doet ook mee met het onderdeel Super-X-Strut en heeft zich samen met Djarah Kleiweg geplaatst met Duo Dance Twirl. Op zondag 29 mei is het de beurt aan Tara Slaman met haar 2 Baton routine.

Here we come!

Nog even hard trainen de aankomende weken en dan mogen al deze twirlers stralen op het NK! Kom hen aanmoedigen in Topsporthal Almere in Almere.
Bekijk de dagindeling van zaterdag 28 mei en zondag 29 mei.
Routebeschrijving naar de Topsporthal Almere.