Zaterdag 29 oktober brak voor Illusion, de twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, de laatste wedstrijd van het jaar aan. Ditmaal deden meerdere solisten in Lelystad mee én traden alle teams van Illusion aan. Het werd een succesvolle dag met meerdere promoties en NK-plaatsingen.

Podiumplaatsen

Deze dag waren er voor zowel onze solisten, duo’s als teams vele podiumplaatsen. Nadine Bok (1 Baton Junior) en Julia de Jong (Dance Twirl Junior) behaalden allebei een promotie naar de volgende klasse Beginner.

Maar daar bleef het niet bij. Aan het einde van de dag waren de drie teams van Illusion aan de beurt.

  • Team B, Junioren small team, mocht het spits af bijten en wist een goede routine neer te zetten.
  • Daarna was Team A, Senioren small team, aan de beurt en zette de dance routine op een zeer overtuigende manier neer. Zo overtuigend zelfs dat zij ook promotie behaalden naar de Intermediate klasse.
  • Als laatste van de dag, was Team C, Preteen Large team, aan zet met hun Disney Griezelshow.

Bij de prijsuitreiking behaalden Team C, net als team A en B, een eerste plaats met mooie punten.

NK-plaatsingen

De verrassing bij de prijsuitreiking kwam voor Team B, dat genoeg punten behaalde om deel te mogen nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Dit zorgt ervoor dat alle drie de teams nu geplaatst zijn voor de Nederlandse Kampioenschappen op 10 en 11 december.
Ook een groot aantal van de solisten heeft zich het afgelopen jaar weten te plaatsen voor het NK. Echter, een deel van de solisten moet nog deelnemen aan de voorrondes op 19 en 20 november. Wanneer zij in de top 15 eindigen mogen ook zij deel nemen aan het NK Twirlen. Dat wordt dus spannend!

Nieuwe instroomgroep twirlen van start

Ben je ook geïnteresseerd in onze sport? Vanaf 6 jaar kun je al meedoen. Op vrijdag 4 november om 16.30 uur starten we met een nieuwe instroomgroep. De eerste twee lessen kan je gratis komen proeven.