Altijd al eens nieuwsgierig geweest naar Twirlen. Wat is dat nou precies? Wat doen we allemaal in een les? Wat kan je allemaal met de Baton? Is dit hetzelfde als Majorette en wat doen we zoal in een jaar?

Laat we beginnen met de benadrukken dat Twirlen een energieke, veelzijdige showsport is, waarbij veel elementen aan bod komen. De dames en ja, ook heren leren veel op het gebied van, dans, ballet, expressie, snelheid, presentatie, lenigheid en natuurlijk batontechnieken. Dit wordt allemaal gecombineerd in een routine, welke we uitvoeren op wedstrijden nationaal en voor de enthousiastelingen internationaal. Maar ook tijdens plaatselijke evenementen of optredens bij TOOS. We lopen niet tot nauwelijks op straat en onderscheiden ons daarmee van de Majorettes. We beschouwen het als een echte sport waarbij veel fysieke aspecten aan bod komen. Dit uiteraard in die fantastische pakjes van lycra vol met glitters en stenen.

Tijdens de les besteden we aandacht aan alle facetten. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, oefenen dans/ballet bewegingen, leren nieuwe twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek.

We hebben een leerlingen team, waar we spelenderwijs de technieken aan leren en aan kleine shows werken voor uitvoeringen. Daarnaast zijn er meerdere wedstrijdteams die deel nemen aan 4 tot 6 wedstrijden per jaar in het hele land. En voor zeer fanatieke meiden en jongens bestaat er ook de mogelijkheid om solo of duo te doen, om zo nog meer te kunnen trainen en beter te worden in je sport. Je kan er zo veel tijd en geld in steken als je zelf wilt. Maar in de basis is het zeker niet duur.

Het is een uitdagende sport, maar bovenal een fantastische uitlaatklep voor vele twirlers op het gebied van individuele- en teamsport. Velen zijn voor gegaan en met het virus besmet.

Op kennis te maken met deze mooie sport, organiseert Illusion, onderdeel van TOOS Waddinxveen op vrijdag 21 en 28 september 2018 van 16.45 tot 21.15 uur kijklessen. Kinderen en jongeren vanaf 5 jaar kunnen tijdens deze lessen komen kijken en meedoen om zelf te ervaren hoe leuk Twirlen is.

Kijk op www.twirlafdelingillusion.nl voor de exacte tijden en leefdtijdsindelingen en kom ook gezellig langs! En heb je vragen, neem gerust met ons contact op.