Afgelopen weekend vonden de voorrondes van net Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats in Almere. Een kans voor alle geplaatste twirlers om in de top 15 te eindigen en door te gaan naar het Nederlands Kampioenschap op 14 en 15 december of 11 en 12 januari.

Onze deelnemers

Het afgelopen jaar hebben de solisten en teams van Illusion aan meerdere wedstrijden mee gedaan. Daarbij hebben een aantal solisten zich, met de benodigde punten, weten te plaatsen voor de voorrondes. Het was dan ook 16 november dat Madelon van Harten, Irine Kleiweg, Lindsay Sip, Tara Slaman, Dione van der Greft, Ester van Harten en Petra van Harten hun routines mochten laten zien en streden voor een plekje in de Top 15. Sophie Vermeulen deed ditzelfde op zondag 17 november.

Madelon, Tara, Dione deden mee aan het onderdeel 1 Baton bij de Senioren en Ester bij de Junioren.
Tevens mocht Madelon ook op het onderdeel 2 baton als Senior mee doen. Irine (Senior) en Petra (Junior) hadden zich geplaatst voor het onderdeel Dance Twirl. Helaas moest Lindsay zich afmelden i.v.m. een blessure.

De resultaten

De meiden hadden allen hard gewerkt en wisten mooie optredens neer te zetten. En na een lange dag werden Dione met 1 Baton en Madelon met 2 Baton beloond met allebei een 12e plek en daardoor een definitieve plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap op 15 december a.s. Een super resultaat, gezien de grote van de categorieën met soms wel 59 deelnemers.

Op weg naar een WK 2020-ticket?

Voor Sophie was zondag de dag dat zij haar kunsten mocht laten zien op het onderdeel 1 Baton. Zij kwam uit in de Juvenille Kampioensklasse. De klasse waarin je mag strijden om een ticket voor het Wereld Kampioenschap 2020. Welke wordt gehouden tijdens het paasweekend, dit jaar in Nederland. De plaatsing van Sophie was al een hele prestatie, aangezien zij dit seizoen voor het eerst pas heeft deelgenomen als solist met 1 Baton. Toen zijn promoveerde en vervolgens zich plaatste voor deze categorie was dat al fantastisch. Toen aan het einde van de dag en na een prachtig optreden bekend werd gemaakt dat Sophie 15e is geworden en daardoor door mag naar de 2e ronde, was de vreugde compleet.
Zij zal op zaterdag 11 januari nogmaals haar routine laten zien. De top 6 van zaterdag 11 januari zal vervolgens op zondag 12 januari strijden voor de medailles en daarmee plaatsing voor het WK.

Hard trainen

Een paar spannende en drukke dagen staan voor de boeg voor Madelon, Dione en Sophie. Maar ook voor Irine die met onderdeel Super-S-Strut al definitief geplaatst was voor het NK en Team A en D die mogen meedoen op 14 december. Ze zullen de komende weken nog hard trainen. Ben je ook nieuwsgierig hoe zo’n training eruit ziet en wat allemaal bij Twirlen komt kijken? Check wanneer we aan het trainen zijn in het Twirl-lesrooster en kom een keer langs in TOOS Plaza!