Afgelopen weekend op 14 en 15 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden meerdere deelnemers van onze twirlafdeling Illusion mee.

Team A en D aan zet

Op zaterdag de 14 december was het de beurt aan Team D en A, het jongste en oudste team van Illusion. Team D deed voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee en het was tevens pas hun vierde wedstrijd dit seizoen. Na een goede voorbereiding, deden zij met hun show op het thema “Marine” mee in de categorie Juvenille Runner-up Small Team Dance. Team A voerde hun routine “Showgirl” in de categorie Senior Large Team op een overtuigende manier op. Dit was voor hen tevens de laatste keer dat ze deze routine opvoerden. Beide teams zetten een mooi optreden neer, maar grepen helaas naast het podium. Team D behaalde een 6e plaats en team A een 5e.

Onze solisten

Op zondag 15 december was het de beurt aan 3 solistische onderdelen. Als eerste was het de beurt aan Dione van der Greft die een plekje in de top 15 wist te veroveren tijdens de voorrondes met 1 Baton. Zij liet een sterk optreden zien en wist daarmee haar 12e plek te behouden bij de Senioren Runner-up. Na Dione was het de beurt aan Madelon van Harten om haar 2 Baton te laten zien. In de categorie Senior Runner-up behaalden zij een 14e plaats. Als derde van de dag was het de beurt aan Irine Kleiweg. Zij deed mee met het onderdeel Super-X-Strutting Senior Runner-up en zette een sprankelend optreden neer. Ze behaalde hiermee een 10e plaats.

Het was voor Illusion een geslaagd en gezellig weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots.

Vooruitblik

Nu richten we de blik op het NK Intermediate en Advance welke in januari nog plaats zal vinden en waar Sophie Vermeulen nogmaals mag stralen.Voor de Teams starten we na de kerstvakantie met een nieuw twirljaar waar ze wederom een sportief en gezellig jaar van gaan maken met nieuwe uitdagingen, teams en routines.

Ben je ook geïnteresseerd in onze sprankelende sport en wil je een keer komen kijken of mee doen?
Op vrijdag 10 januari starten we weer met de lessen en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee doen.
De eerste twee lessen zijn altijd gratis!

Voor meer informatie check onze twirlpagina of klik door naar: www.twirlafdelingillusion.nl.