Na twee lange jaren wachten, was het voor veel solisten van Illusion eindelijk weer mogelijk deel te nemen aan een wedstrijd. Op zaterdag 18 september in Zierikzee en zaterdag 2 oktober in Zwijndrecht mochten zij hun lang getrainde routines weer ten tonele brengen.

Bij beide wedstrijden deed Illusion, de Twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, mee met meerdere solo-optredens. Voor de meesten was het weer even wennen om voor een jury te staan na zo lang niet te hebben kunnen optreden. De nodige zenuwen waren dan ook wel aanwezig, maar het mocht de pret zeker niet drukken. Want naast dat iedereen ontzettend blij en enthousiast was om mee te doen, zijn er ook al mooie resultaten behaald. Zo wisten Evi t’ Hart (1 baton), Hanneke Heemskerk (Strutting), Madelon van Harten (Dance Twirl) en Jet Russcher (Dance Twirl) zich bij hun eerste wedstrijd in hun onderdeel en leeftijdscategorie in de Novice klasse te plaatsen.

Voor Jet Russcher bleef het daar niet bij. Bij de tweede wedstrijd behaalde zij met haar Dance Twirl en ook 1-Baton promotie naar de Beginners Klasse. Ook was er een promotie naar dezelfde klasse voor Rosalie van der Kraats met 1 Baton. Daphne Timmermans en Sophie Vermeulen deden op deze wedstrijd voor het eerst mee met het onderdeel Duo Twirling en werden direct geplaatst in de Beginners Klasse.

Tevens werden er ook hele mooie plaatsingspunten voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen behaald. Sophie Vermeulen (1-Baton) en Irine Kleiweg (Dance Twirl ) scoorden hun eerste plaatsingspunten en Madelon van Harten en Irine Kleiweg wisten met het onderdeel 1-Baton hun tweede plaatsingspunten (en daarmee een definitieve plaatsing voor de voorrondes) binnen te halen.

Nu wordt er uitgekeken naar de volgende wedstrijd welke zal plaatsvinden op 11 december in Almere. Hier zullen ditmaal ook twee teams van Illusion aan deelnemen.