Afgelopen weekend op 15 en 16 december vond in Almere het Runner-up Nederlands Kampioenschap Twirlen plaats. Hieraan deden hier meerdere deelnemers van Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen mee.

Op zaterdag de 15 december was het de beurt aan Team B. Zij deden voor het eerst aan een Nederlands Kampioenschap mee.  Na vele trainingsuren en hard werken, deden zij met hun show op het thema “Mummy’s” mee in de categorie Junior Runner-up Small Team Dance. Dit was voor hen tevens de laatste keer dat ze deze routine opvoerden. Ze zetten een mooi laatste optreden neer, maar grepen net naast het podium met een 4e plaats.

Op zondag 16 december was het de beurt aan 4 solistische onderdelen. Als eerste was het de beurt aan Madelon van Harten die een plekje in de top 15 wist te beroven tijdens de voorrondes met haar 2 Baton. Zij liet een sterk optreden zien en wist daarmee haar 9e plek te behouden bij de Senioren Runner-up. Na Madelon was het de beurt aan Hanneke Heemskerk en Petra van Harten om sterk staaltje Duo Twirling te laten zien. In de categorie Junior Runner-up behaalden zij een welverdiende 6e plaats. Als derde van de dag was het de beurt aan Irine Kleiweg. Zij deed mee met het onderdeel Super-X-Strutting Senior Runner-up en zette een sprankelend optreden neer. Ze behaalde hiermee een 13e plaats.

Ter afsluiting van de dag was het nogmaals de beurt aan Irine Kleiweg, maar dit maar met haar partner Vivien Paulus. Zij hadden zich weten te plaatsen met het onderdeel Duo Dance Twirl in de Runner-up categorie. Met een overtuigend optreden behaalden zij een 12e plaats.

Het was voor Illusion een zeer geslaagd weekend, waarbij iedereen boven verwachting heeft gepresenteerd. De coaches en leden zijn uiteraard zeer trots. Nu richten ze de blik op aankomend twirljaar waar ze wederom een sportief en gezellig jaar van gaan maken met nieuwe uitdagingen, teams en routines.

Ben je ook geïnteresseerd in onze sprankelende sport en wil je een keer komen kijken of mee doen. Op vrijdag 11 januari starten we weer met de lessen en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee doen. De eerste twee lessen zijn altijd gratis!

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl