Afgelopen zaterdagavond  was het een drukte van belang in TOOS Plaza, waar Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, haar eerste demo-avond organiseerde. Het doel van de demo-avond was om uitleg te geven over de twirlsport en de afdeling en om de nieuwe routines te presenteren voor het aankomende wedstrijdjaar. Veel familie, vrienden en andere geïnteresseerden waren aanwezig om de routines te bewonderen. Een hoop jonge twirlers lieten hier voor het eerst hun teamroutine of solistisch onderdeel zien. Dit was de perfecte mogelijkheid om alvast te oefenen voor de eerste wedstrijden die begin dit jaar zullen plaatsvinden.

De avond startte met een gezamenlijke dans. Hierna nam hoofdcoach Renske Langendam het woord om uitleg te geven over de afdeling en wat er bij twirlen allemaal komt kijken. Ook werd hier aangegeven dat een deel van de opbrengsten van de avond gedoneerd zou worden aan Stichting Kinderhulp. Hierna mochten de leden alle wedstrijdroutines laten zien op de onderdelen Kidstwirl, 1-baton, 2-baton, Super-x-strut, Dancetwirl, Duo Twirling en Large team, waarbij het publiek goed het verschil kon zien in benodigde technieken. Na de optredens werd de voorstelling gezamenlijk afgesloten met wederom een vrolijke dans.  Ook bestuurslid Ellen van Harten nam tussen de optredens door het woord om uitleg te geven over het belang van vrijwilligers en sponsoracties binnen de vereniging.

Eerder op de dag hadden vier leden van Team C examen gedaan voor hun lesboekje één. Dit examen wordt bij de jeugd afgenomen om te kijken in hoeverre de ze de basistechnieken van twirl en dans beheren. De dames Jet  Russcher, Sophie Vermeulen, Gizem Aday en Daphne Timmermans hadden hard geoefend en wisten allemaal hun diploma te behalen, welke ze aan het einde van de voorstelling in ontvangst mochten nemen. Ook was er een moment om alle sponsoren, hulpmoeders en docenten te bedanken. Al met al was het een geslaagde avond en een goede start voor het nieuwe twirljaar.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl