Afgelopen zaterdag waren de leden van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, aanwezig in Den Helder voor wederom een spannende wedstrijddag.

Er werden door Illusion 8 gouden, 8 zilveren en 5 bronzen medailles behaald. Gizem Aday behaalde een promotie op het onderdeel  1-baton in de klasse Juvenile Novice en zal volgend jaar uitkomen in de Beginner-klasse. Op hetzelfde onderdeel behaalde Zerin Yildirim voldoende punten voor een promotie in de klasse Pre-teen Novice. Ook zij mag volgend jaar deelnemen in de Beginner-klasse. Irine Kleiweg en Vivien Paulus ontvingen van de jury voldoende punten met hun routine op het onderdeel Duo Dancetwirl en plaatsten zich voor de selectiewedstrijden van de NK die in november plaatsvinden. Irine plaatste zich naast duo ook met het onderdeel super-X-strut.

Ook Team C en Team A namen deel aan de wedstrijd. Team C (het Pre-teen team) behaalde een 1e plaats en Team A (het Senioren team) een 2e plaats. Volgend week hebben de leden van Illusion hun laatste reguliere wedstrijd in Lelystad. Een aantal leden heeft hier nog de mogelijkheid om plaatsingspunten voor het NK te behalen. Zij stromen dan door naar de selectiewedstrijden in november. De twirlers die daar in de top 15 terechtkomen, plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen in december.

Meer weten? Voor meer informatie ga je naar www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl