Afgelopen zaterdag 10 juni organiseerde onze Twirlafdeling Illusion een twirlwedstrijd in Sporthal De Mammoet in Gouda. Het was voor het eerst dat wij hier met alle leden en vrijwilligers heen gingen. Het beloofde van tevoren al een drukke, warme dag te worden met veel optredens van solisten, duo’s en alle teams. Waaronder ook voor de eerste keer het Twirlteam van Illusion en meerdere nieuwe solisten. Het werd een dag met veel podiumplaatsen en promotie voor Twirlers van Illusion.

Voor het eerst deelnemen

 • Elodie van Beek was een van de nieuwelingen en deed mee op het onderdeel 1 Baton. Het werd een keurig optreden en ze mag voortaan uitkomen in de Novice klasse.
 • Jet Russcher deed voor het eerst op het onderdeel 2 baton mee, zij mag bij de volgende wedstrijd deelnemen in de Beginners categorie. Ze wist bovendien plaatsingspunten te behalen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen.
 • Ook Julia de Jong deed mee met Super-X-Strut en mag de volgende keer uitkomen in de Novice Klasse.
 • Gizem Aday en Zoe Stuiverberg deden voor de eerste keer mee met Dance Twirl en mogen de volgende keer in de Beginners klasse uitkomen.
 • Als laatste waren ook meerdere jongere meiden die aan hun eerste wedstrijd deelnamen met het onderdeel Kids Twirl. In de categorie 8 tot 10 jaar deden Cataleya Mamanee en Joëlle Vonkeman mee. Zij behaalden respectievelijk een 4e en 2e plek. De eerste plek ging naar Meike Marchand van Illusion. In de categorie 11 tot 13 jaar deed Jill Speelman voor het eerst mee en behaalde gelijk de eerste plaats. Een tweede plaats was er voor Lisa van Dreumel van Illusion.

Meer podiumplekken

En daar bleef het niet bij met de medailles voor Illusion. Er waren podiumplekken voor:

 • Isabel Floor Senior Intermediate 3 baton met een 2e plaats.
 • Op het onderdeel 1 Baton Preteen Novice werd Iris van Loon 3e.
 • Op hetzelfde onderdeel in de Junior beginner klasse was er een geheel Illusion podium met op 1 Sophie de Jong, 2 Jet Russcher en op 3 Daphne Timmermans.
  Sophie en Jet behaalden daarbij ook plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK.
 • Bij de Senior beginner was er een 2e plaats voor Tara Slaman met plaatsingspunten.
 • Op het onderdeel 2 baton waren er medailles voor Madelon van Harten (beginner) en Tara Slaman (intermediate). Madelon werd 1e met plaatsingspunten en Tara 3e.
 • Tevens behaalden onze duo’s gouden medailles. Zowel Daphne Timmermans en Sophie de Jong als Madelon en Ester van Harten werden eerste. Zij mogen meedoen aan de voorrondes van het NK. Irine en Djarah Kleiweg sleepten goud in de wacht bij Duo dance Twirl.
 • En dan was er nog promotie voor Sophie de Jong op het onderdeel Super-X-Strut in de categorie Junior Novice. Zij ging net haar teamgenoot Rosalie van der Kraats voorbij, die mooi als tweede eindigde.
 • Als laatste hadden we in de categorie Dance Twirl nog een 1e plaats voor Yeliz Aday (Preteen-Beginner), een 1e plaats voor Rosalie van der Kraats (Junior Novice) en wederom een Illusion podium bij de Junior Beginners: Jet Russcher werd 1e, Daphne Timmermans 2e en Nadine Bok 3e.

Teamprestaties

Alle teams van Illusion traden deze dag ook aan. Het jongste team, met veel nieuwe leden, deed mee bij de Preteen Large Teams en behaalde een hele mooie 2e plaats.
Het nieuwe large team Senior Beginners behaalde gelijk een 1e plaats. En er was goud voor Team A, die voor het eerst meededen in de categorie Small Team Senior Intermediate en het Twirlteam in de Senior Beginners klasse.

Zeer tevreden en nu op naar…..

Uiteraard was iedereen aan het einde van de dag zeer enthousiast over deze prachtige resultaten. Deze, bijzonder warme dag, was heel goed verlopen en de inzet van de vrijwilligers was weer subliem!