Zaterdag 6 april was de tweede wedstrijd van het jaar voor Illusion. Dit maal bracht de wedstrijd ons naar Oude Tonge. Met een totaal van 9 medailles, tweemaal plaatsingspunten voor het Nederlands Kampioenschap Twirlen en een promotie kan worden teruggekeken op een geslaagde wedstrijd/dag.

Sophie Vermeulen liet op haar tweede wedstrijd in de klasse Juvenile Novice 1-Baton een ijzersterke routine zien. Hiervoor werd ze beloond met een 2e plaats en een promotie naar de Beginners klasse! Ook voor Dione van der Greft was het pas de tweede keer dat zij meedeed in de klasse Senior Beginner 1-Baton. Zij behaalde direct haar eerste plaatsingspunten voor het NK. Ook Irine Kleiweg wist in de klasse Senior Beginner Super-X-Strut haar eerste plaatsingspunten te behalen. Het tweemaal behalen van plaatsingspunten betekent plaatsing voor het NK Twirlen in december.

Verder zijn er gouden medailles behaald door Team C, Jet Russcher in de klasse Preteen Novice 1-Baton, Lieke Siersema in de klasse Junior Novice 1-Baton, Petra van Harten en Hanneke Heemskerk in de klasse Junior Beginner Duo Twirling, Madelon van Harten en Lindsay Sip in de klasse Senior Beginner Duo Twirling, Sophie Vermeulen in de klasse Juvenile Kids Twirl, Djarah Kleiweg en Irine Kleiweg in de klasse Senior Novice Duo Dance Twirl. Een bronzen medaille werd behaald door Lindsay Sip in de klasse Senior Beginner 2-Baton en door Hanneke Heemskerk in de klasse Junior Beginner Solo Dance Twirl.

Ook deden deze wedstrijd meiden voor het eerst mee met een solo-onderdeel. In de klasse 1-Baton waren dit Yeliz Aday (Juvenile) en Julia de Jong (Preteen) en in de klasse 2-Baton was dit Sanne Zeeman (Senior). Zij mogen volgende wedstrijd, welke zal gehouden worden in Waddinxveen op 22 juni,  alle drie uitkomen in de Novice klasse. Zij mogen, net als de rest van de solisten en teams, op 22 juni op thuisbasis hun kunnen vertonen.

 

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl