Over ons

Twirlen bij Illusion

Zeven jaar geleden is Illusion opgericht als twirlafdeling van Dans- en turnvereniging TOOS Waddinxveen. Momenteel zijn wij uitgegroeid tot 32 leden verdeeld over 4 teams. Ook zijn er momenteel 26 enthousiaste solisten actief, waarvan veel op meerdere onderdelen mee doen aan wedstrijden. 

Illusion is een zeer gezellige vereniging, waarin teamspirit, samenhang en gezelligheid voorop staan. Daarnaast willen we onze leerlingen ook uitdaging bieden om zich verder te ontwikkelen. We beoefenen een sport waarbij aan wedstrijden wordt deelgenomen, dus we leren onze leerlingen ook aanwezig te zijn, zich in te zetten en door te zetten. Maar zoals al aangegeven altijd met een glimlach en vol pret! Twirlen wordt gedaan in teamverband, als solist of duo. Als lid van Illusion kom je vast in een team te zitten, maar ook op het gebied van solo of duo kan les worden genomen.

Teams

Bij Illusion hebben wij momenteel vier enthousiaste teams; Team D (jongste team), Team C, Team B en Team A (oudste team). De teams trainen één keer in de week op de vrijdagavond tussen 16.45 en 21.15.  Als lid van Illusion word je ingedeeld in één van onze teams. Daarbij wordt gekeken naar de leeftijd en het niveau van het lid. Ieder jaar rond september en januari wordt er opnieuw gekeken naar de indelingen van de teams, waarna door de trainsters eventueel een nieuwe teamindeling kan worden geformeerd. 

Wat leer je?

Bij Illusion bieden we de mogelijkheid om verschillende onderdelen uit te oefenen en je op het gebied van twirlen verder te ontwikkelen. Tijdens de trainingen leer je als eerst de basistechnieken van het twirlen, om deze vervolgens uit te breiden. Naast de technieken wordt ook gewerkt aan snelheid, dans, ballet, expressie en lenigheid. Eens per week wordt er met het team getraind. De solisten hebben aan de hand van een vooraf gesteld rooster iedere week een uur les. 

Wedstrijden en optredens

Naast de reguliere team- en solotrainingen, nemen de teams en solisten ook deel aan zo’n 5 á 6 wedstrijden per jaar. Op deze wedstrijden vertonen zij hun routine en worden ze beoordeeld door een jury. Nieuwe leerlingen beginnen hier uiteraard niet direct mee, maar met hen wordt er langzaam naar toe gewerkt. Ook wordt er naast de wedstrijden deel genomen aan optredens binnen de vereniging, zoals in 1 keer in de twee jaar in de Schouwburg.